Putyin hipnózisra képes ördögi gyilkos polipjáról ír egy brit bulvárlap

Az elmúlt év nagyon megtépázta mindenkinek az idegeit, aki az interneten híreket szeretne követni. A különféle kamuhíroldalak terjedése, a pénzszerzésből és politikai motivációból létrejött hazugsággyárak facebookos terjedése után mindannyian megérdemlünk egy lélegzetvételnyi szünetet.

Ilyenkor érdemes visszatérni a műfaj romlatlan ősforrásához, a brit bulvárlapokhoz. A mindennapi kapkodásban ugyanis hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az újságokban hazudozás egyáltalán nem friss jelenség, sőt, hatalmas kultúrája van olyan országokban is, ahol amúgy minőségi és hiteles sajtó is működik.

Nagy-Britanniában például hosszú évtizedek szívós munkájával fejlesztették tökélyre a műfajt. De mivel itt már tényleg műalkotásokról van szó, igazából haragudni se lehet rájuk.

Na de nézzük is, miről van szó: a brit bulvárbirodalom egyik királya, az Express írt arról pár napja, hogy egy tudós szerint Vlagyimir Putyin szert tett egy olyan tizennégykarú gyilkos polipra, ami képes hipotnizálni az áldozatát és akár 40 méterről is le tud bénítani egy embert.

Hát mi ez, ha nem művészet? Egy ilyen hírre még haragudni se lehet, ez már tényleg csak az a szint, amin maximum Kövér László tűnődne el, hogy hát igen, durva világban élünk.

Az Express amúgy egyáltalán nem kispályás szereplő, alapból egy hagyományos bulvárlap, több százezer eladott példánnyal, az utóbbi időben az Ukip komoly támogatói lettek. A honlapjukon viszont elférnek az erősebb anyagok is, mint például ez a cikk.

A lap Anton Padalka doktorra hivatkozik, akit amúgy egy csomó Leleplező magazin szintű oldal emleget még, sőt, Youtube-on is van felfedezéséről egy videó:

A lényt ezek szerint egy orosz kutatócsapat fedezte fel, ahogy egy jég alatti édesvízű tóban rekedt, valahol a Déli-sark közelében. A lényt Organizmus 46-B-nek nevezték el és az orosz hatóságok most azt vizsgálják, hogyan lehetne szaporítani és fegyverré alakítani az állatot. A polip két tudóssal is végzett azóta. Az egyiküknek telepatikus módszerekkel tépte le a fejét. A lény alakváltásra is képes, ezért nem találták meg eddig.

Ennek a cikknek most tényleg nincs semmi más értelme, mint hogy kicsit emlékezzünk meg azokról az időkről, amikor a kamuhírek még tisztességes kamuhírek voltak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;