A világ egyik legnagyobb tucatédesség-gyártó cége, a Nestlé közleményben állítja, kutatóinak sikerült úgy megbütykölni a cukor kristályszerkezetét, hogy 40%-kal kevesebb cukor is ugyanazt az édes ízt adja vissza, mint korábban.
Ha ez igaz, az nagyon jó hír mindazoknak, akik egyszerre szeretnének kevesebb cukrot fogyasztani, de az életet mégis édesen szeretik.
A tejcsoki általában 50% cukrot tartalmaz, azaz a bejelentés szerint mostantól 20%-os cukortartalom is elég lesz a hasonló ízélményhez.
A Nestlé saját célkitűzése volt egyébként a cukor mennyiségének csökkentése termékeiből (Kit-Kat, Smarties, Aero stb.), a kutatásra évente kétmilliárd dollárt költ el.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.