A világ egyik legnagyobb tucatédesség-gyártó cége, a Nestlé közleményben állítja, kutatóinak sikerült úgy megbütykölni a cukor kristályszerkezetét, hogy 40%-kal kevesebb cukor is ugyanazt az édes ízt adja vissza, mint korábban.
Ha ez igaz, az nagyon jó hír mindazoknak, akik egyszerre szeretnének kevesebb cukrot fogyasztani, de az életet mégis édesen szeretik.
A tejcsoki általában 50% cukrot tartalmaz, azaz a bejelentés szerint mostantól 20%-os cukortartalom is elég lesz a hasonló ízélményhez.
A Nestlé saját célkitűzése volt egyébként a cukor mennyiségének csökkentése termékeiből (Kit-Kat, Smarties, Aero stb.), a kutatásra évente kétmilliárd dollárt költ el.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.
Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.