A Nestlé azt állítja, sikerült a tejcsokiból kivonni egy rakás cukrot, mégis ugyanolyan édes maradt, mint volt

Egészségügy
2016 december 01., 16:38
comments 178

A világ egyik legnagyobb tucatédesség-gyártó cége, a Nestlé közleményben állítja, kutatóinak sikerült úgy megbütykölni a cukor kristályszerkezetét, hogy 40%-kal kevesebb cukor is ugyanazt az édes ízt adja vissza, mint korábban.

photo_camera Ez történt a cukorkrsitályokkal. (Balra a hagyományos, jobbra az új elrednezés) (Forrás: Nestlé)

Ha ez igaz, az nagyon jó hír mindazoknak, akik egyszerre szeretnének kevesebb cukrot fogyasztani, de az életet mégis édesen szeretik.

A tejcsoki általában 50% cukrot tartalmaz, azaz a bejelentés szerint mostantól 20%-os cukortartalom is elég lesz a hasonló ízélményhez.

A Nestlé saját célkitűzése volt egyébként a cukor mennyiségének csökkentése termékeiből (Kit-Kat, Smarties, Aero stb.), a kutatásra évente kétmilliárd dollárt költ el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt