Egy magyar lett a világ legjobb ütőse

"Munkásságom eddigi legkomolyabb szakmai elismerése ez, magyar zenész korábban nem került fel ilyen listára" - kommentálta Horváth Kornél a hírt, hogy a Musicradar.com szavazásán őt választották a világ legjobb ütősének. A 62 éves magyar zenész, aki az elmúlt években tHUNder Duo nevű zenekarával turnézik a világban, olyan hírességeket előzött meg a szavazásban, mint Pete Locket, a slipknotos Chris Fehn, Mino Cinelu, vagy épp Mauro Refosco.

A Magyar Nemzet szerint Horváth valószínűleg Magyarországról kapta a legtöbb szavazatot, bár azt az oldal még nem tette közzé, hogy ki hány voksot kapott. A dobosok versenyét amúgy Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosa nyerte.

A Musicradar november közepén állította össze zenei szakújságírók javaslata alapján a tízes listákat, amikre szavazni lehetett. Horváthról szóló méltatásukban azt írták, hogy a hagyományos ütőhangszerek ösztönös mestereként használja a modern stílusokat. (Címlapkép: Horváth Kornél / Facebook)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;