Kidöntötte a vihar a váci börtön kapuját, most egy fehér kisbusz torlaszolja el a kijáratot a rabok előtt

2016 december 2., péntek 11:36
89

Csütörtök este, a hatalmas erejű szélvihar sínekkel együtt kicsavarta helyéről a váci börtön fém kapuját, amit másnap kisbuszokkal kellett eltorlaszolni a büntetés-végrehajtás embereinek.

Fegyveres őröket is rendelt a büntetés-végrehajtás a bejárathoz, nehogy a rabok megszökjenek.

A Blikk hozta a hírt, és bár nem volt ok kételkedni a hír igazságában, egészen hihetetlennek hangzott, amíg a lap nem közölt képet a bejárat elé beparkírozott Dodge kisbuszról. A bulvárlap képén látszik az is, hogy a jármű hátsó fertályához egy másikat is hozzátapasztottak, és hermetikusnak mondjuk nem látszik a védelem, szökésekről nem jött hír.

Egyelőre nincs információ arról sem, hogy hogyan reagáltak a fegyencek a lehetőségre, mennyire forradalmi a rácsok mögött, mindenesetre írtunk a Belügyminisztériumnak, hogy tájékoztassanak az állapotokról, és tervekről.

A kreatív barikádozásnak lassan hagyománya lesz Magyarországon, mióta tavaly a magyar hatóságok szögesdróttal behálózott tehervagonokkal állták útjukat a menekülteknek a röszkei átkelőnél. Most Vácon, vágány hiányában, inkább kamionra szavaztak.

Időközben a Belügy közvetítésével válaszolt kérdésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, egész pontosan Orosz Zoltán szóvivő. Ebből az derül ki, hogy tényleg komoly károkat okozott a vihar, kisbuszról nincs benne szó, viszont a "fogvatartás biztonsága nem sérült".

"Az orkánerejű szél megrongálta a Váci Fegyház és Börtön külső kapuját. A büntetés-végrehajtási intézet munkatársai a balesetveszélyt azonnal elhárították, a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai a megrongálódott elemeket eltávolították, valamint ezzel egyidejűleg a börtön megerősítette a kapu őrzését és az ilyen esetekre kialakított szakmai protokoll szerint a szükséges intézkedéseket megtette, illetve haladéktalanul megkezdték a kidöntött kapu műszaki helyreállítását. Az eset kapcsán a fogvatartás biztonsága nem sérült, a börtön zavartalan működése biztosított." (Blikk)  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt