Letett fényképezőgéppel tiltakoztak a dél-koreai fotóriporterek

Nagamine Jaszamusza japán nagykövet fotósok sorfala között érkezett november 23-án a dél-koreai védelmi minisztérium épületébe. Ez így rendben is lett volna, de nem villantak a vakuk, nem kattogtak a zárak. A fotósok kamerái a lábuk előtt hevertek, szépen sorba állítva.

Nagamine Jaszumasza japán nagykövet tiltakozó fotósok díszsorfala között érkezik a sajtó elől elzárt aláírási ceremóniára 2016. november 23-án. AFP PHOTO / YONHAP

A dél-koreai fotóriporterek így tiltakoztak az ellen, hogy a két ország közti katonai hírszerzési együttműködés ünnepélyes aláírási ceremóniáját elzárták a sajtó elől, azon csak a méltóságok vehettek részt.

Erről pedig csak a helyszínen értesítették a már gyülekező riportereket, akik ott helyben úgy döntöttek, hogy ha bent nem lehet fotózni, kint se fognak. A dél-koreai kormány amúgy végül közölt képeket az eseményről, amiket a védelmi minisztérium hivatalnokaival készíttettek. (Via Petapixel)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;