Letett fényképezőgéppel tiltakoztak a dél-koreai fotóriporterek

külföld
2016 december 02., 05:28
comments 18

Nagamine Jaszamusza japán nagykövet fotósok sorfala között érkezett november 23-án a dél-koreai védelmi minisztérium épületébe. Ez így rendben is lett volna, de nem villantak a vakuk, nem kattogtak a zárak. A fotósok kamerái a lábuk előtt hevertek, szépen sorba állítva.

Nagamine Jaszumasza japán nagykövet tiltakozó fotósok díszsorfala között érkezik a sajtó elől elzárt aláírási ceremóniára 2016. november 23-án. AFP PHOTO / YONHAP
photo_camera Nagamine Jaszumasza japán nagykövet tiltakozó fotósok díszsorfala között érkezik a sajtó elől elzárt aláírási ceremóniára 2016. november 23-án. AFP PHOTO / YONHAP

A dél-koreai fotóriporterek így tiltakoztak az ellen, hogy a két ország közti katonai hírszerzési együttműködés ünnepélyes aláírási ceremóniáját elzárták a sajtó elől, azon csak a méltóságok vehettek részt.

Erről pedig csak a helyszínen értesítették a már gyülekező riportereket, akik ott helyben úgy döntöttek, hogy ha bent nem lehet fotózni, kint se fognak. A dél-koreai kormány amúgy végül közölt képeket az eseményről, amiket a védelmi minisztérium hivatalnokaival készíttettek. (Via Petapixel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.