Mit művelnek ezek a furcsa magyarok azokban a különös jelmezekben?

MŰVÉSZET
2016 december 02., 15:32
comments 17

Pénteken este nem lesz magyarabb esemény Budapesten, mint Barakonyi Szabolcs Kösz, jól! című fotókönyvének a bemutatója. A könyv tele van rejtélyesnél rejtélyesebb, közben igen vicces képekkel. A szöveg szerencsére kevés benne, azt viszont én írtam hozzá, és ezzel kezdődik:

„Barakonyi Szabolcs igazi kettős ügynök. De ami igazán durva a dologban, hogy hősünk nem akármilyen, hanem magyar-magyar kettős ügynök. Egyik nap – sőt a legtöbb nap – a legnagyobb magyar híroldal fotóriportere és képszerkesztője. Más napokon pedig fotóművész, mégpedig olyan, akit ilyenkor perverz módon ugyanaz a kérdés izgat a legjobban, mint a civil munkanapjain: hogy milyenek a magyarok.”

A könyvbemutató este 7-kor lesz a Capa Központban: Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője, Barakonyi és én fogunk beszélgetni Szatmári Gergely fotóssal. De ezer szónál is többet ér pár magyarfotó:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.