Undorító: a pulton éjszakázik a lángos, a csülök és a lepény a Vörösmarty téri bódéban

gasztronómia
2016 december 02., 11:09
comments 323

Már frissen is meglehetősen gusztustalanok a Belvárost elfoglaló bódévárosban aranyáron adott zsíros-büdös ételek, de péntekre virradóra ráadásul az is lelepleződött, hogy sokszor mégcsak nem is frissek. Sőt nemcsak másnaposak, de városi porral is szennyezettek lehetnek.

István pénteken kora hajnalban járt a Vörösmarty téren, ekkor vette észre, hogy az éjszakai viharos szél megtépázta az egyik bódé ponyváját. Hősünk kiváncsian bekukkantott a lyukon, majd leesett állal fényképezni kezdett. Kiderült ugyanis, hogy a nyers, félkész vagy előző nap már teljesen megsütött-megfőzött ételek ott éjszakáztak a nyitott pult tetején, fedetlenül.

István az átéltek hatására ezzel fordult a Facebook népéhez:

Ne egyetek semmit a Vörösmarty téren! Ma hajnalban a szél megtépázta a Vörösmarty téren lévő, európa legdrágább gagyi kirakodó vásárát. Ekkor vált láthatóvá a lángos-csülkös lacikonyha belseje. Az előrre kisütött lángosok, főtt csülkök, nyers lepények fedetlenül a koszban mocsokban! Tegnapról megmaradt cuccokat, holnap a külföldi túristákkal méreg drágán megetetik. Köztudott, hogy a tér televan patkányokkal. A ponyvás bódé nem nagy kihívást jelent nekik. Te is otthon, éjszakára fedetlenül kirakod az élélmiszert az utcára?

A 2016-os, Calais legszomorúbb részeit idéző budapesti bódévárosról nemrég ebben a posztban írtam.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.