Undorító: a pulton éjszakázik a lángos, a csülök és a lepény a Vörösmarty téri bódéban

2016 december 2., péntek 11:09
327

Már frissen is meglehetősen gusztustalanok a Belvárost elfoglaló bódévárosban aranyáron adott zsíros-büdös ételek, de péntekre virradóra ráadásul az is lelepleződött, hogy sokszor mégcsak nem is frissek. Sőt nemcsak másnaposak, de városi porral is szennyezettek lehetnek.

István pénteken kora hajnalban járt a Vörösmarty téren, ekkor vette észre, hogy az éjszakai viharos szél megtépázta az egyik bódé ponyváját. Hősünk kiváncsian bekukkantott a lyukon, majd leesett állal fényképezni kezdett. Kiderült ugyanis, hogy a nyers, félkész vagy előző nap már teljesen megsütött-megfőzött ételek ott éjszakáztak a nyitott pult tetején, fedetlenül.

István az átéltek hatására ezzel fordult a Facebook népéhez:

Ne egyetek semmit a Vörösmarty téren! Ma hajnalban a szél megtépázta a Vörösmarty téren lévő, európa legdrágább gagyi kirakodó vásárát. Ekkor vált láthatóvá a lángos-csülkös lacikonyha belseje. Az előrre kisütött lángosok, főtt csülkök, nyers lepények fedetlenül a koszban mocsokban! Tegnapról megmaradt cuccokat, holnap a külföldi túristákkal méreg drágán megetetik. Köztudott, hogy a tér televan patkányokkal. A ponyvás bódé nem nagy kihívást jelent nekik. Te is otthon, éjszakára fedetlenül kirakod az élélmiszert az utcára?

A 2016-os, Calais legszomorúbb részeit idéző budapesti bódévárosról nemrég ebben a posztban írtam.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt