Feltörték az orosz jegybank szervereit és lenyúltak több mint kilencmilliárd forintot a hackerek

külföld
2016 december 03., 14:48

Pénteken jelentette be az orosz jegybank szóvivője, Artyom Sychyov, hogy ismeretlen hackerek feltörték a nemzeti bank szervereit és

"megpróbáltak ötmilliárd rubelt ellopni."

Sychyov szűkszavúan beszélt az esetről, részleteket nem árult el, de azt igen, hogy

"szerencsések vagyunk, hogy visszaszereztük a pénz egy részét."

A szóvivő szerint végül csak 2 milliárd rubelnek veszett nyoma. Az összeg dollárban 31 millió, forintban 9 milliárd körül alakul. A jegybanki bejelentés előtt az FSZB számolt be arról, hogy több orosz kereskedelmi bankot is támadták hackerek. Konkrét lopásról nem számolt be a biztonsági szolgálat, csak annyit árult el, hogy a támadók Hollándiában lévő szervereket használtak. (CNN/Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.