Békéscsaba városvezetése felkarolta a Csabai Kolbászklub Egyesület azon kezdeményezését, hogy
minden csabai iskolás legalább egy alkalommal készíthesse el és kóstolhassa meg a saját csabai kolbászát.
Ennek érdekében iskolai képzések, bemutatók indulnak, írja a Beol.hu. A lapnak Kovács Nóra, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium tanára elmondta, hogy már pályázatot is hirdettek a fiatalok és pedagógusaik számára. A cél, hogy
"a gyermekek örökítsék meg a saját családi disznóvágásuk, kolbászkészítésük legemlékezetesebb pillanatait."
Kovács Nóra szerint az iskolai kolbászkészítés szükséges ahhoz, hogy következő száz évben is legyen csabai kolbász.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.