PewDiePie törli a csatornáját, ha eléri az ötvenmilliót a feliratkozói száma

tech
2016 december 03., 19:33
comments 124

Pénteken töltötte fel a Youtubera PewDiePie a videót, amiben bejelenti:

ha eléri az ötvenmilliót a csatornájára feliratkozók száma, törli azt.

A világ legnépszerűbb youtuberét jelenleg 49 487 082-en követik. A huszonhét éves göteborgi Felix Arvid Ulf Kjellberg játékokat kommentál elég sikeresen, a Forbes szerint

tavaly 12 millió dollárt keresett.

PewDiePie pénteki videójában azzal indokolja a csatorna törlését, hogy szerinte a YouTube-on már hátrány, hogy ennyire sok feliratkozója van.

link Forrás

Egyelőre nem tudni, hogy csak viccel-e a sztár, vagy komolyan gondolja a csatornatörlését. A Kotaku szerint PewDiePie beleunhatott a játékos videóiba, az utóbbi időben többször is beszélt arról, hogy a sok feliratkozó miatt például már nem minden poént engedhet meg magának. A lap emlékeztet arra, hogy Kjellberg

pár hete indított egy trollcsatornát Jack septiceye2 néven,

aminek máris 1,4 millió feliratkozója van. Valószínűleg ezzel foglalkozna a jövőben a svéd youtuber.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.