Az Apple tényleg beszáll az önjáróautó-bizniszbe

tech
2016 december 04., 09:26
comments 141

Először ismerte el hivatalosan az Apple, hogy beszállna az önjáró autógyártásba. A közleményükhöz mellékelt levél szerint az önjáró autók "jelentős társadalmi hasznot" hoznának, mert az Apple szerint a technológia életeket menthet, több millió balesetet és több ezer közúti halált előzhet meg.

Arról, hogy a technológia elterjedésével munkahelyek ezrei szűnhetnek meg, köztük az utolsó olyan, jól fizető állások, mint a kamionsofőröké, amit felsőfokú végzettség nélküliek is végezhetnek, nem tesznek említést.

Ellenben azonnal követelték, hogy a közlekedésbiztonságot szabályozó hatóságok módosítsák úgy a szabályokat, hogy az Apple-hez hasonló új belépők esélyeit javítsák. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Apple szerint a hatóságoknak engedélyeznie kéne az új technológia gyorsabb tesztelését és bevezetését, mert most hónapokat kell várni az engedélyekre. Továbbá azt is javasolták, hogy az önjáró autók fejlesztésén dolgozó többi, korábban indult cég ossza meg adatait az automata rendszerek működéséről, mert így "mindenki" könnyebben azonosíthatná az automata közlekedésben jelentkező különös szituációkat, és az azokra adott válaszokat. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.