Mínusz hét jard, 16 pont

sport
2016 december 04., 07:18
comments 8

Kedvenc egyetemi focicsapatom, az alabamai Bíbor Dagály sima, fölényes győzelemmel megszerezte a főcsoportbajnoki címet, ezzel első helyen kvalifikálta magát a rájátszás szilveszteri elődöntőjébe. A vége 54:16 lett, de a meccs az első negyed alapján koránt sem tűnt simának.

Bo Scarbrough (#9) a második félidőben két tédét szerzett. Az első félidőben az Alabama az idény végén távozó támadókoordinátora, Lane Kiffin fura szokásaihoz ragaszkodva nem futtatta a labdát. Dadogott is a támadás, de a védelem és a special teams azért szerzett 16 pontot. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
photo_camera Bo Scarbrough (#9) a második félidőben két tédét szerzett. Az első félidőben az Alabama az idény végén távozó támadókoordinátora, Lane Kiffin fura szokásaihoz ragaszkodva nem futtatta a labdát. Dadogott is a támadás, de a védelem és a special teams azért szerzett 16 pontot. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Az alabama a negyed közepén már hét ponttal vezetett, de 16:9-es állásnál még elég furán néztek ki a statisztikák. Az Alabamának ekkor mínusz hét jardja volt támadásban, a pontjaikat kizárólag a védelemnek és a special teamnek köszönhették. A védelem két interceptiont is összehozott, az egyiket Minkah Fitzpatrick 44 jardról vissza is hordta, a másikból mezőnygól lett. De a legőrültebb játék a meccs negyedik pontot érő akciója volt. Az Florida puntolni készült, de az Alabama blokkola és visszahordta a rúgást, hogy aztán a Florida blokkolja és visszahordja a jutalomrúgást. Ilyet se láttam még.

Az Alabama mellett biztos a rájátszásba jutott a maga főcsoportdöntőjét simán nyerő Clemson. A többi már zavarosabb.

A csendes-óceáni főcsoportot a Washington nyerte, ezzel nagyon valószínű, hogy bejutott a rájátszásba. A nagy kérdés, hogy mi lesz a Big 10-nel, ahol a bajnok az idény során az Ohio State-et is legyőző Penn State lett egy fordulatos meccs után - három tédényi hátrányból fordítottak. A rájátszási rangsorban ugyanis ők sokkal hátrébb voltak a bajnoki döntők előtt az Ohio State-nél, amit elütöttek a csoportdöntőtől. Így most a rájátszásról döntő bizottságon múlik, hogy melyiküknek adnak helyt. Összességében az Ohio State sokkal jobb csapat, de azért csak kikaptak a Penn State-től, ami csak megnyerte a főcsoportot. Lesz ebből még hirig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.