A Fradi-stadion felében elfért volna a szombati NB I-es forduló összes nézője

futball
2016 december 05., 10:03
comments 127

12 066. Ennyien ültek a hat szombati NBI-es meccsen a lelátókon összesen az nso összegzése szerint.

Ami azt jelenti, hogy ha ennyien összeverődnek, akkor is csak félig töltötték volna meg a Fradi-stadionját.

Pedig az MTK-Újpest-meccsen bajnoki stadioncsúcs volt, már amennyiben hinni lehet a hivatalos adatoknak, és tényleg 2584-en voltak.

A stadionépítés miatt Kispesten játszó, a bajnokságot vezető Vasas 2225 ember előtt győzte le a Diósgyőrt. A Gyirmót-Kispest és a Paks-Haladás meccsre ezer-ezer néző sem ment ki.

Hiába játszott a Fradi Mezőkövesden, messze nem volt telt ház a teljesen kész Tállai-arénában. Itt voltak azért ebben a fordulóban a legtöbben, 3562-en.

Ami a legmeghökkentőbb, hogy Debrecenben már kétezer néző sem jár ki meccsre (1814 néző), miközben a stadion 20 ezres. De legalább nem látták, ahogy kikap a csapatuk a Videotontól.

A stadionépíteseknél a cél az, hogy ne csak az első osztályú, hanem az NB II-es csapatok is új stadiont kapjanak. Érdemes megnézni ott is a nézőszámokat.

A tíz meccsen csak egyetlen helyen, Kisvárdán voltak ezernél többen (1280, jár jövőre a csodastadion), Felcsúton 460-an voltak, a 3500-as új szolnoki stadionban 400-an.

A Vácnak nincs megfelelő stadionja, ezért Dunaújvárosban játszottak a Mosonmagyaróvár ellen.

50-en látták az 1-1-es meccset. 26-an léptek pályára, ha legalább mindenkinek a családja eljött volna, már akkor többen vannak a lelátókon.

photo_camera Fotó: Vác FC/Facebook

Az NB II 10 meccsén összesen voltak 3985-et, ami még 400-as átlag sincs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.