Papírforma: Hosszú Katinka az év úszónője

2016 december 5., hétfő 7:17
75

Hosszú Katinka egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója. A díjakat helyi idő szerint vasárnap a windsori Ceasars Hotel Colosseumban adták át hagyományos gálán.

A vizes sportok világszövetsége (FINA) második éve előre meghatározott kritériumrendszer szerint dönti el, hogy kik kapják az év sportolója díjakat. Ebben az évben úszásban az olimpiai eredmények (csak egyéni számok), a világrekordok és a világkupában elért összetett helyezés, valamint a világranglistákon elért 1-5. hely számított a pontversenybe.

Ezek alapján Hosszú Katinka megint megelőzte a Rióban szintén háromszoros aranyérmes amerikai Katie Ledeckyt. Hosszú ezt mondta, amikor átvette az elismerést: „Először is a nagypapámnak szeretném megköszönni ezt az elismerést, 4 éves voltam, amikor megmondta, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. Kicsit hosszú időt kellett várnia, 23 évet, hogy kiderüljön, igaza van. És persze szeretném megköszönni férjemnek és edzőmnek, Shane-nek, hogy megmutatta az utat, és lehetővé tette, hogy beigazolódjon nagypapám jóslata.” (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt