Schmidt Máriáé a Figyelő, félelmetes hármas jelszóval alakítja át a lapot

Média
2016 december 05., 14:15
comments 267

Humoránál volt Schmidt Mária kormányzati milliárdos, amikor az Origo című propagandalap megkérdezte arról, mit tervez tenni frissen megvásárolt újságjával, a Figyelővel.

Minőség, méltányosság és mértéktartás – ezzel a három szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretnék csinálni a Figyelőből

- mondta Schmidt. Nem is tudtam, hogy ilyen jó a humora, de hogy pont a méltányosságot találta ki jelszónak egy újság esetében, ráadásul egy gazdasági lapéban, ami egy rakás kormányközeli húzásról írt eddig remek tényfeltáró anyagokat, az csodálatraméltó.

Elsősorban pénzügyi befektető vagyok a lapnál, és a most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűztem ki az egyik legfontosabb célomnak. Abban az esetben, ha nem jelentem volna meg befektetőként, a lap megszűnt volna

- folytatta Schmidt, aki szerint az érkezésével

a lap dolgozói kaptak egy új esélyt.

Nekem személyesen nem kenyerem a csendőr- és kivégzőosztaghumor, de el kell ismerni, hogy Schmidt jól csinálja.

Mi egyébként szóltunk előre:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt