Schmidt Máriáé a Figyelő, félelmetes hármas jelszóval alakítja át a lapot

Média
2016 december 05., 14:15
comments 265

Humoránál volt Schmidt Mária kormányzati milliárdos, amikor az Origo című propagandalap megkérdezte arról, mit tervez tenni frissen megvásárolt újságjával, a Figyelővel.

Minőség, méltányosság és mértéktartás – ezzel a három szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretnék csinálni a Figyelőből

- mondta Schmidt. Nem is tudtam, hogy ilyen jó a humora, de hogy pont a méltányosságot találta ki jelszónak egy újság esetében, ráadásul egy gazdasági lapéban, ami egy rakás kormányközeli húzásról írt eddig remek tényfeltáró anyagokat, az csodálatraméltó.

Elsősorban pénzügyi befektető vagyok a lapnál, és a most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűztem ki az egyik legfontosabb célomnak. Abban az esetben, ha nem jelentem volna meg befektetőként, a lap megszűnt volna

- folytatta Schmidt, aki szerint az érkezésével

a lap dolgozói kaptak egy új esélyt.

Nekem személyesen nem kenyerem a csendőr- és kivégzőosztaghumor, de el kell ismerni, hogy Schmidt jól csinálja.

Mi egyébként szóltunk előre:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.