Végül mégis a túl drágának nevezett Magyar Posta fogja kivinni a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát

ünnep
2016 december 05., 12:09
comments 259

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A kézbesítés az eredeti tervek szerint a posta helyett a járási- és kormányhivatali dolgozók feladata lett volna, mondván, így olcsóbb, de ez egyrészt nem igaz, másrészt egyéb problémák is felmerültek.

A miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. Lázár ezen elfogadta a szakszervezet kifogásait, így nem az ő feladatuk lesz az ajándékozás.

A Miniszterelnökség közölte, hogy Lázár az egyeztetés után végül mégis a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa az Erzsébet-utalványokat.

Már megint szegény Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője húzta a rövidebbet, aki a TV2 stúdiójában reggel még azzal érvelt, hogy ha a posta viszi az Erzsébet-utalványt, az azt a látszatot kelthetné, hogy ez egy rendszeres utalvány lesz, nem egy egyedi ajándék:

Azt is mondta a Mokkában, hogy nem érti, miért probléma a kormányhivatalnokoknak, hogy dolgozni kell.

Az biztos, hogy a postások nem fognak ünnepi verset mondani a nyugdíjasoknak Orbán Viktor nevében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.