Végül mégis a túl drágának nevezett Magyar Posta fogja kivinni a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát

2016 december 5., hétfő 12:09
263

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A kézbesítés az eredeti tervek szerint a posta helyett a járási- és kormányhivatali dolgozók feladata lett volna, mondván, így olcsóbb, de ez egyrészt nem igaz, másrészt egyéb problémák is felmerültek.

A miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. Lázár ezen elfogadta a szakszervezet kifogásait, így nem az ő feladatuk lesz az ajándékozás.

A Miniszterelnökség közölte, hogy Lázár az egyeztetés után végül mégis a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa az Erzsébet-utalványokat.

Már megint szegény Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője húzta a rövidebbet, aki a TV2 stúdiójában reggel még azzal érvelt, hogy ha a posta viszi az Erzsébet-utalványt, az azt a látszatot kelthetné, hogy ez egy rendszeres utalvány lesz, nem egy egyedi ajándék:

Azt is mondta a Mokkában, hogy nem érti, miért probléma a kormányhivatalnokoknak, hogy dolgozni kell.

Az biztos, hogy a postások nem fognak ünnepi verset mondani a nyugdíjasoknak Orbán Viktor nevében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt