Norvég alapos százmilliókból felpimpelt kolostorban ülésezik a kormány

ÉLET
2016 december 06., 16:49
comments 189

Kedden és szerdán kétnapos kihelyezett kormányülést tart Sopronfalván a kormány, a 24.hu pedig már azt is tudni véli, hogy a helyszín egészen pontosan az egykori pálos-karmelita kolostor. Ez itt:

photo_camera http://www.banfalvakolostor.hu/

Valódi szerzetesként tárgyalhatják meg itt az ország legégetőbb gondjait választott vezetőink, akik végre kicsit figyelhetnek egymásra is, maguk mögött hagyhatják az elektronikus ketyeréket, és elvághatják magukat a külvilágtól.

"A kerengőre felfűzött, szállodai szobaként tovább élő cellák és termek egyszeriben érzékeltetik a szerzetesi élet ritmusát, közvetítik annak „csendjét”, elmélkedő mivoltát, másrészről pedig átélhető valósággá formálják félezer év kulturális örökségét. Mindezek az adottságok és a modern kor elektronikai vívmányainak száműzése – leszámítva természetesen az elengedhetetlen komfortot és kényelmet – lehetővé teszik azt, hogy kilépjünk egy képzeletbeli ajtón, valós és elmélyült relaxációba merüljünk, illetve ami a legfontosabb, pihenjünk."

link Forrás

A helyszín érdekessége, hogy az épület korábban a KOGART alapítójaként ismert Kovács Gábor bankár-milliárdos érdekeltsége volt, mielőtt 2015 áprilisában a magyar állam - eddig ismeretlen áron - magáévá tette azt.

2011-ben Kovács a kormányzati céltábla Norvég Alap, Izland és Liechtenstein támogatásával közösen nagyjából 1 milliárd forintért renoválta és csinosította ki a létesítményt. Összesen 544 millió forintot dobtak össze a kolostor megújulásáért.

Most 23, a szerzetesek cellájából átalakított vendégszoba mellett meditációs helyiségek, konferencia- és kiállítótermek várják az ország vezetőit egy kétnapos elvonulásra. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.