Norvég alapos százmilliókból felpimpelt kolostorban ülésezik a kormány

2016 december 6., kedd 16:49
191

Kedden és szerdán kétnapos kihelyezett kormányülést tart Sopronfalván a kormány, a 24.hu pedig már azt is tudni véli, hogy a helyszín egészen pontosan az egykori pálos-karmelita kolostor. Ez itt:

http://www.banfalvakolostor.hu/

Valódi szerzetesként tárgyalhatják meg itt az ország legégetőbb gondjait választott vezetőink, akik végre kicsit figyelhetnek egymásra is, maguk mögött hagyhatják az elektronikus ketyeréket, és elvághatják magukat a külvilágtól.

"A kerengőre felfűzött, szállodai szobaként tovább élő cellák és termek egyszeriben érzékeltetik a szerzetesi élet ritmusát, közvetítik annak „csendjét”, elmélkedő mivoltát, másrészről pedig átélhető valósággá formálják félezer év kulturális örökségét. Mindezek az adottságok és a modern kor elektronikai vívmányainak száműzése – leszámítva természetesen az elengedhetetlen komfortot és kényelmet – lehetővé teszik azt, hogy kilépjünk egy képzeletbeli ajtón, valós és elmélyült relaxációba merüljünk, illetve ami a legfontosabb, pihenjünk."

A helyszín érdekessége, hogy az épület korábban a KOGART alapítójaként ismert Kovács Gábor bankár-milliárdos érdekeltsége volt, mielőtt 2015 áprilisában a magyar állam - eddig ismeretlen áron - magáévá tette azt.

2011-ben Kovács a kormányzati céltábla Norvég Alap, Izland és Liechtenstein támogatásával közösen nagyjából 1 milliárd forintért renoválta és csinosította ki a létesítményt. Összesen 544 millió forintot dobtak össze a kolostor megújulásáért.

Most 23, a szerzetesek cellájából átalakított vendégszoba mellett meditációs helyiségek, konferencia- és kiállítótermek várják az ország vezetőit egy kétnapos elvonulásra. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt