Gyerekverés miatt jelentették fel a somlóvásárhelyi plébánost

bűnügy
2016 december 07., 05:15
comments 418

Somlóvásárhely polgármestere, Marton Zsolt jelentette fel az egyháznál, a rendőrségnél és a KLIK-nél a helyi plébánost, miután megtudta, hogy az atya egy tanórán úgy felpofozta a nyolcadikos Benjámint, hogy annak felrepedt a szája. A Blikk úgy tudja, hogy múlt hét kedden haragudott meg K. Tamás Gellért plébános a 15 éves fiúra. Miközben arról beszélt a diákokkal, hogy milyen ruhában jöjjenek a diákok a karácsonyi ünnepségre, Benjámin beszólt egy durva poént. Ezen a plébános annyira feldühödött, hogy

"odament hozzá, a falnak szorította, és többször is felpofozta. Benjáminnak felrepedt a szája, ömlött a vére, amikor felhívott minket. Azonnal értesítettem a rendőröket,"

mondta a fiú apra, Orsós János. A kiérkező járőrök mindenkit kihallgattak, de mivel nem tört csontja a gyereknek, csak könnyű sérülést szenvedett, nem indítottak hivatalból eljárást. A Blikk megkereste K. Tamás Gellért plébánost, aki azt mondta, hogy már mindent tisztázott Benjámin szüleivel, és nem kíván nyilatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.