Kihallgatták volna, de továbbra sem beszél a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

A múlt héten igazságügyi szakértői véleményekről kérdezték volna az ügyészségi nyomozók a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. Lászlót, aki a kihallgatáson nem beszélt, nem tett vallomást. Ügyvédje, Brunner Tamás a Magyar Időknek arról beszélt, hogy védence nem taktikázik a hallgatásával.

"Nem ő követte el a terhére rótt bűncselekményt, így nem is tud róla érdemben nyilatkozni; ha nincs miről vallomást tennie, akkor csak egyet tehet, hallgat. Ő egyébként azt mondta: kérdezhetik a nyomozó ügyészek, ám olyanról nem tud beszámolni, amiről nincs tudomása",

mondta a lapnak Brunner, aki szerint a védelemnek és a gyanúsítottnak átadott közel háromezer oldalnyi irat egyetlen közvetlen bizonyítékot sem tartalmaz. Az ügyvéd szerint a Központi Nyomozó Főügyészségnek több bizonyítéka lehet a tettesre vonatkozóan, mint amennyit eléjük tártak.

P. László édesapja kéthetente látogatja az előzetesben a fiát, nem hiszi, hogy ő követte volna el a robbantást.

"Legutóbb is mély szomorúságot láttam a szemében, de könnyeket nem. Ő is elítéli a robbantást, és hiszi, hogy elfogják végre a valódi tettest, a rendőrség pedig a nagy nyilvánosság előtt kér bocsánatot tőlünk,"

mondta az apa.

Szep­tember 24-én 22 óra 40 perc körül robbantott fel szögesbombát egy férfi a Teréz körúton, közel a Király utcához. A támadás célpontja egy rendőrjárőr-pár volt, aminek hölgy tagja életveszélyes, férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A TEK október 19-én Keszthelyen vette őrizetbe P. Lászlót.