Donald Trump már a harmadik nyugalmazott tábornokot nevezi ki vezető kormányzati pozícióba

külföld
2016 december 08., 10:56
comments 188

Donald Trump szerdán egy nyugalmazott tengerészgyalogos tábornokot nevezett ki a belbiztonsági minisztérium élére. John Kelly, aki 2008-2009-ben Irakban szolgált, már a harmadik magas rangú nyugalmazott katonatiszt, aki kulcsszerepet kap a Trump-adminisztrációban: James Őrült Kutya Mattisre, aki szintén a tengerészgyalogosoknál szolgált, a hadügyminiszterség vár, Michael Flyynt, a U.S. Army nyugalmazott tábornokát pedig nemzetbiztonsági tanácsadóvá nevezte ki a frissen megválasztott elnök.

És ezzel még nincs vége: folynak a tárgyalások a szintén iraki veterán tábornok David Patraeus külügyminiszterségéről, és könnyen elképzelhető, hogy a haditengerészet volt admirálisa, Michael Rogers lesz a nemzeti hírszerzés igazgatója.

Ha ez még mindig nem lenne elég, nagyon úgy néz ki, hogy a CIA-t is egy iraki veterán katona, Mike Pompeo vezeti majd, a volt haditengerész Stephen Bannont pedig főtanácsadónak készül kinevezni Trump.

„Aggódom – mondta minderre Chris Murphy demokrata képviselő, a külügyi bizottság tagja. – Lehet, hogy ezen személyek mindegyike nagy érdemeket szerzett saját jogán, de az elmúlt 15 évben megtanultuk, hogy amikor katonai szemüvegen át vizsgáljuk a világ problémáit, nagy hibákat követünk el."

(The Washingotn Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.