Megbocsátott az indián törzs a sápadtarcúaknak

2016 december 8., csütörtök 5:37
119

Idejöttünk. Harcoltunk veletek. Szerződéseket kötöttünk, amiket megszegtünk. Ásványokat zsákmányoltunk ki a szent hegyeitekből. Az elnökeink arcképeit robbantottuk a szent hegyetekbe. Aztán elvettünk további földeket, elvettük a gyerkeiteket, az Istentől kapott nyelveteket meg akartuk semmisíteni. Nem tiszteltünk titeket, beszennyeztük a földeteket, olyan sok módon bántottunk titeket de azért jöttünk, hogy bocsánatot kérjünk. Itt vagyunk értetek, és könyörgünk, hogy bocsássatok meg

– mondta a száz évvel ezelőtti katonának beöltözött Wesley Clark Jr. veteránok egy csoportja nevében a lakota indián törzs képviselőinek az ünnepségen Standing Rocknál, amit az ott tervezett kőolajvezeték építésének felfüggésztése miatt tartottak meg.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FWU1NBcElSQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Wesley Clark Jr. a korábbi NATO-főparancsnok Wesley Clark fia, maga is exkatona, de aztán békepárti aktivista lett. A lakota törzs elöljárója, Leonard Varjú Kutya elfogadta a bocsánatkérést a megbocsájtási ceremónián, békére sürgetett, és azt mondta: „nem a mienk a föld, mi vagyunk a földé.” (Salon, Huffington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt