Négy megyében már megteltek a éjjeli menedékhelyek

ÉLET
2016 december 08., 16:19
comments 35

Budapesten már 85, országosan pedig 88 százalékosra nőtt a hajléktalan emberek számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága, tájékoztatta a Menhely Alapítvány az MTI-t. Vas, Tolna, Hajdú-Bihar, és Békés megyében

a héten már minden férőhely betelt,

így pótágyakat, pluszmatracokat kellett elhelyezni az újonnan érkezők fogadására. A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket, segítségkéréseket, ha szükséges, krízisautót küldenek a rászorulóhoz.

A Menhely Alapítványhoz az elmúlt tíz napban naponta

átlagosan 23 hívás érkezett, a legtöbbször, 114-szer december 6-án hívták a szolgálatot.

A krízisautó éjszakánként átlagosan öt embert szállít valamilyen ellátóhelyre. Budapesten jelenleg 19 menedékhelyen több mint 1880 férőhely áll rendelkezésre, országosan pedig 4300 férőhely van az éjjeli menedékhelyeken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.