Nem árulják el, hogy miben és mennyiért ad tanácsot a kormánynak Mr. Russia

POLITIKA
2016 december 08., 15:52
comments 40

Fodor Gábor kérdezte meg írásban a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy

pontosan miben és mennyiért ad tanácsot a magyar kormánynak Klaus Mangold?

Lázár János egyetlen mondatban válaszolt a Liberális országgyűlési képviselőnek:

"tájékoztatom, hogy a nyilvánosság számára megismerhető információ nem áll rendelkezésre az írásbeli kérdéssel kapcsolatban."

Mangold fontos lobbistája Moszkvának, a német sajtó gyakorta Mr. Russia becenévvel is szokta illetni. Legutóbb Günther Oettinger uniós biztos a budapesti repülése miatt kitört botrányban merült fel a neve, a német biztos Mangold magángépével érkezett Magyarországra. A Kreml lobbistája állítólag

"a paksi atomerőmű bővítése érdekében évek óta közvetít Moszkva és Budapest között, Oettinger pedig 2014 őszéig energetikáért felelős biztos volt, és egyes vélemények szerint a háttérből segíthette a magyar kormányt a paksi bővítés miatti brüsszeli vizsgálatokkal szemben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.