Egyetemi tanárok letartóztatását rendelték el Törökországban

külföld
2016 december 09., 06:54
comments 71

Törökországban tovább folyik a hadjárat az Erdogan-kör ellenségeivel szemben, már több tízezer emberre csaptak le a hadseregben, a médiában és gazdasági élet minden területén. A vád általában az, hogy az adott emberek kapcsolatban állnak Fethüllah Gülennel, az Egyesült Államokban élő hitszónokkal, akit Erdoganék a július 15-i puccskísérlet mögött sejtenek. Eddig kb. 36 ezer embert vetettek börtönbe és több mint 100 ezer embert elküldtek az állásából.

Ezúttal 87, az Isztambuli Egyetemhez kötődő személy ellen adtak ki letartóztatási parancsot ugyanezekkel a vádakkal. A 87 ember között vannak akadémikusok és neves egyetemi tanárok is.

A CNN Turk szerint ezzel párhuzamosan a rendőrség razziákat tartott az ország 12 tartományában, és rászálltak egy ellenzéki törpepárt vezetőjére is.

A múlt hónapban egy másik egyetem 12 tanárát vették őrizetbe. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.