Nincs ki eltemesse a balástyai rémet

A Délmagyar írta meg néhány napja, hogy a szegedi Csillag börtönben december 4-én öngyilkos lett két elítélt. A két férfi ugyanabban a cellában akasztotta fel magát. Egy nappal később kiderült, hogy az egyik elítélt a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán volt.

Szabó 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között négy ismerős nőt ölt meg az alföldi tanyavilágban, de az ügyében nyomozó rendőrök szerint más bűncselekményekhez is köze lehetett. Igaz, a tárgyaláson csak ezt a négy gyilkosságot tudták rábizonyítani. Áldozatait egy tanyára csalta, ahol többször fejbe vágta vagy megfojtotta őket, majd eltemette a holttesteket. Az áldozatait meztelenül vagy félmeztelenül temette el, de a bíróság előtt azt sem sikerül bebizonyítani, hogy gyilkosságait szexuális indíttatásból követte volna el. Bűneiért életfogytiglanra ítélték.

Öngyilkossága után a szegedi önkormányzat temeti el, Szabónak ugyanis sem rokonai, sem barátai nem maradtak. Anyja egyedül nevelte őt és a testvérét. Az asszony már rég meghalt, és Szabó testvére is évekkel ezelőtt öngyilkos lett. A 14 éve raboskodó Szabónak nincs olyan ismerőse sem, aki magára vállalná a temetés költségeit. A gyilkos egyetlen hagyatéka a tanya marad, ahol a gyilkosságait elkövette. A Délmagyar és a Bors szerint a tanya köré villanypásztort húztak, és egy cég vette meg a területet, ami néha birkákat őriztet az omladozó ház körül. Az épületben valószínűleg még mindig Szabó bútorai vannak. (Bors)