A CIA szerint orosz ügynökök tolták meg Trump kampányát

Egy titkos CIA jelentésre hivatkozva a Washington Post arról ír, hogy a múlt hónapban az oroszok beavatkoztak az amerikai elnökválasztásokba, hogy bebiztosítsák Donald Trump győzelmét. A lap szerint a titkosszolgálat beazonosított olyan orosz kapcsolatokkal rendelkező személyeket, akik továbbadták a WikiLeaks-nek a Demokrata Párt levelezését.

A New York Times pedig arról ír, hogy titkosszolgálatok bizonyítottnak látják, hogy orosz hackerek támadták meg a Demokrata Párt szervereit. A választási kampány alatt elkövetett hackertámadások kivizsgálását Barack Obama elnök rendelte el, mert egyre többet lehetett hallani arról, hogy az oroszok befolyásolni akarják a végeredményt.

Ugyanakkor a mostani vizsgálatokból nem derült ki egyértelműen, hogy ezeket a szivárogtatókat közvetlenül az orosz hatóságok irányították-e. Az orosz kapcsolatokat Julian Assange, a WikiLeaks alapítója is tagadta. Trump azzal utasította vissza a vádakat, hogy ezeket ugyanazok az emberek mondják, akik azt állították, hogy Szaddám Huszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.