Beleszállt az úszószövetség Hosszú Katinkába, mert szerintük nem volt hajlandó beugrani a női váltó előfutamába megbetegedett társa helyett

2016 december 10., szombat 18:53
275

A magyar csapat eddigi szereplése a windsori rövid pályás világbajnokságon: 5 arany, 1 ezüst, 1 bronz. Ebből a hét éremből hatot Hosszú Katinka nyert eddig.

Ehhez képest a Magyar Úszószövetség olyan közelményt adott ki, amiből azt lehet kiolvasni, hogy Hosszú Katinka cserbe hagyta a női 2-szer 400-as gyorsváltót.

Előzmény: a női váltó egyik tagja, Késely Ajna megbetegedett, így nem tudott elindulni az előfutamban. Hosszú Katinka az előzetes megbeszélés alapján az elődöntőben nem, csak a döntőben lett volna tagja a női váltónak. Miután más lehetőség nem volt, Késely betegsége miatt felvetődött, hogy Hosszú beszállhatna. Ami azért problémás, mert Hosszú szokás szerint brutális programot vállalt be, 12 számban indul. A programja csak szombaton így néz ki: 200 vegyes és a 100 pillangó előfutama, aztán este 50 hát és 200 vegyes döntő, valamint a 100 pillangó középdöntője. Ebben kellett volna belepréselni a váltó elődöntőjét.

A szövetség közelménye szerint Hosszú nem volt hajlandó délelőtt is úszni.

A közleményben lévő UPDATE-nek azért van jelentősége, mert abból kiderül, hogy Hosszú egyeztetett Hargitay András szövetségi kapitánnyal, és közösen hozták meg a döntést, hogy nem terheli magát tovább.

Hargitay a közelmény megjelenése előtt pár órával a 24.hu-nak ennél is világosabban fogalmazott. A szövetségi kapitány szerint „Hosszú nagyon szeretett volna segíteni a váltónak”. Végül a a kapitány szavai szerint úgy döntöttek, „dobják” a váltót a regenerálódás miatt, mivel a háromszoros olimpiai bajnoknak nem jutott volna ideje a pihenésre az éjszakai program előtt, ha még a váltót a bevállalja.

Az már az olimpián is kiderült, hogy a szövetséggel ugyan Hosszú Katinka harcban áll, de a váltó fontos számára, nagy hajrával a hatodik helyre hozta be a váltót, úgy, hogy hátra volt neki a 200 méter hát döntője, amiben a három arany után - talán a bevállalt váltó miatt is, bár ő ezt soha nem említette - csak ezüstérmes lett végül.

Ezért is meglepő az úszószövetség cserbenhagyást sugaló közleménye.

Hosszú most 12 egyéni számban indul (200 m gyors, 400 m vegyes, 100 m hát, 200 m pillangó, 800 m gyors, 200 m vegyes, 100 m pillangó, 200 m mell, 100 m vegyes, 200 m hát, 50 m hát, 400 m gyors). Van még két nap, de amiben eddig indult, ott legalább a döntőt elérte, van már öt aranya és egy ezüstje.

Az úszószövetség Facebookos coverfotója remekül passzol a közleményükhöz

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt