Drágább lesz a kőolaj

gazdaság
2016 december 10., 17:07
comments 52

Megállapodtak a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetén (OPEC) kívüli olajtermelő országok szombaton, hogy az OPEC-kel kötött globális megállapodás részeként naponta együttesen 562 ezer hordóval csökkentik termelésüket, olvasható az MTI-ben.

A nigériai kőolajügyi minisztérium ezzel szemben azt írta ki Twitterre, hogy a jelen lévő 12, nem OPEC-tag ország 612 ezer hordós korlátozást vállalt. Elvileg Oroszország 300 ezer, Mexikó 100 ezer, míg Kazahsztán 50 ezer hordóval fog kevesebbet termelni.

Az OPEC már november végén nagyjából napi 1,2 millió hordónyi termeléscsökkentésről állapodott meg, ami janurtól lép érvénybe. Az intézkedés célja, hogy a kőolaj világpiaci ára növekedjen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.