Több mint 160 ember meghalt, amikor mise közben összeomlott egy új templom Nigériában

Szombaton Nigériában mise közben omlott be egy templom. A szerencsétlenségben legalább 160 ember meghalt, de esélyes, hogy még több áldozatot fognak találni –közölte egy helyi kórház igazgatója.

A tetőomlás Nigéria déli részén, Uyo városában történt egy protestáns istentiszteleten. Több száz hívő vett részt egy lelkipásztort püspökké szentelésén. Az első hírek 60 halálos áldozatról szóltak, de a mentési munkálatok közben rengeteg újabb holttestet találtak a romok alatt. A lelkésznek egyébként nem esett baja.

A templom nem düledező régi épület, hanem annyira új építésű, hogy még el sem készült teljesen. A munkások éppen rohamtempóban dolgoztak rajta a püspökavatás miatt, és feltehetően emiatt történt a tragédia.

Nigériában rendszeresek az épületomlások a csalás és a korrupció miatt: az építési vállalkozók az előírtnál rosszabb minőségű anyagokat használnak, a hatóság ellenőrei pedig csúszópénzért mindent rendben találnak. A helyi kormányzat vizsgálatot rendel el a mostani szerencsétlenség felelőseinek kiderítésére. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.