Fegyelmit kaptak a Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit előállító rendőrök

bűnügy
2016 december 12., 18:55
comments 150

A bama.hu azt írja, hogy fegyelmit kapott az a két pécsi járőr, akik november elején előállították a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, a párt néhány aktivistáját és egy melléjük csapódó külföldi turistát.

Folyik az eljárás. Fotó: Grossmann Vilmos
photo_camera Folyik az eljárás. Fotó: Grossmann Vilmos

A bevitt emberek a pécsi belváros repedezett járdáját festették színesre. Graffitizés bűncselekményével gyanúsították meg őket, és három órát kellett a kapitányságon tölteniük.

A rendőrség a bűncselekmény nyomában. Fotó: Grossmann Vilmos
photo_camera A rendőrség a bűncselekmény nyomában. Fotó: Grossmann Vilmos

Az intézkedéssel szemben panaszt tettek, és a pécsi rendőrkapitányság az alábbi közleményt adta most ki:

„A rendőri intézkedéssel szembeni panaszt a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője közigazgatási hatósági eljárásban elbírálta, és a rendőri intézkedés szakszerűtlensége miatt két rendőrrel szemben fegyelmi eljárást rendelt el”. (bama.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.