Hosszú Katinka aranyéremmel zárta a rövidpályás világbajnokságot

sport
2016 december 12., 05:00
comments 93

A kanadai Windsorban rendezett rövidpályás világbajnokság zárónapján Hosszú Katinka új országos csúccsal megszerezte hetedik aranyérmét 100 méter pillangón.

"Nagyon örülök ennek az aranyéremnek, ez talán látszott is. Az egész világbajnokságon ez volt a legkönnyebb estém, hiszen csak egy versenyem volt, így aztán a végén kitörhettek belőlem az érzelmek,"

- idézte az MTI Hosszút. A háromszoros olimpiai bajnok szerint

"az előző napokon rendkívül keményen kellett koncentrálnom, hiszen több számban is úsztam, most viszont ez volt a vége, végre lehetett ünnepelni, jutott erre is idő, már nem egy újabb szám járt a fejemben. Sokat gyakoroltam az ilyen sorozatterhelést, elsősorban azt, hogy mentálisan bírjam, ez a legfontosabb. A mai úszáshoz az is kellett, hogy jól aludjak az éjszaka - az elmúlt napok után jöhetett a nyugalom, ez az egyik legfontosabb ilyenkor."

photo_camera Gregory Shamus/Getty Images/AFP

Hosszú Katinka a rövidpályás világbajnokságok történetének legjobb szereplésével zárt, ugyanis korábban még senki sem szerzett - a váltókat is beleértve - hét aranyérmet.

Hosszú Katinka a világbajnokságon

  • kedden 400 méter vegyesen győzött, és 200 méter gyorson lett második,
  • szerdán 100 méter háton és 200 méter pillangón lett első,
  • csütörtökön 200 méter háton,
  • pénteken 100 méter vegyesen,
  • szombaton pedig 200 méter diadalmaskodott, illetve 50 méter háton végzett másodikként.

Hosszú a hét aranya mellé két ezüstöt is szerzett, ezzel egyedül is második lenne az éremtáblázaton az Egyesül Államok mögött. Az amerikai csapat nyolc aranyat szerzett, az oroszok már csak hatot.

Hosszú mellett a magyar csapat többi tagja csak két érmet szerzett, Bernek Péter és Verrasztó Dávid egy-egy bronzot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.