Kevés az eladó, irodai dolgozókat vezényelnek az üzletekbe

gazdaság
2016 december 12., 06:38
comments 86

Miközben az advent első felében már tíz százalékkal több árucikk fogyott a tavalyihoz képest, komoly munkaerőhiány nehezíti a kiszolgálást az adventi bevásárlási szezonban, írja a Magyar Idők. A vásárlási lázra jó példa a Tesco, ahol a decemberre szóló központi árurendelés mennyisége másfél-kétszerese volt a tavalyinak, mind a friss áruk, mind a tartós fogyasztási cikkek vagy az ajándéknak megfelelő termékek körében.

A kereskedelmi szektor egész évben komoly munkaerőhiánnyal küzd, ami a decemberi csúcsidőszakra mégj jobban kiéleződött. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke arról számolt be a lapnak, hogy

"több helyen az irodai dolgozókat, más feladatkörökben alkalmazott munkavállalókat csoportosítottak át a vásárlók kiszolgálására, és egyes áruházakban fennakadásokat okoz a létszámhiány."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.