Mérges gázt vetettek be Palmüránál?

Helyi beszámolók szerint mérges gázzal is támadták Palmürát hétfőn a szír elnök csapatai és az orosz légierő. Olyan holttestekről beszéltek a környéken élők, amelyeken nem voltak külsérelmi nyomok.

A szír hadsereg és az oroszok korábban mindig tagadták, hogy mérges gázokat használnának, azonban számos beszámoló szerint érték ilyen támadások a szunnita ellenállókat Aleppóban és Idlib tartományban is.

Palmürát orosz segítséggel a szír kormány márciusban foglalta vissza az Iszlám Államtól, ám most hétvégén az Iszlám Állam katonái visszaszerezték az ókori emlékeiről ismert települést.

Ebből vasárnap nagy diplomáciai vita is lett, mert az amerikai kormány azzal vádolta az oroszokat, hogy annyira elfoglalja őket Aleppó ostroma, hogy az igazi terroristákra már nem is figyelnek, míg az orosz külügyminiszter azzal vágott vissza, hogy az USA küldte Palmürára a terrorsitákat, hogy ezzel is segítsék Aleppó védőit.

Most mindenesetre újra bombázzák Palmürát is. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;