10 járőrhajót és 10 utánfutót is vesz a rendőrség a vizes vébére hivatkozva

gazdaság
2016 december 13., 08:53
comments 110

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy az ORFK járőrhajókat akar beszerezni, méghozzá az indoklás szerint „a FINA világbajnokság eredményes lebonyolítása érdekében”. 5 darab RIB kategóriájú hajóra és az ezek szállítására alkalmas 5 utánfutóra és 5 darab zárt fedélzetű hajóra és az ezek szállítására alkalmas 5 darab utánfutóra írtak ki közbeszerzést.

A múlt héten írtunk arról, hogy az utóbbi napokban Gyárfás Tamásék gyakorlatilag elárasztották a közbeszerzéseket listázó oldalt, a 2017-es vizes vb lebonyolításával megbízott Bp2017 több mint 110 millió forint értékben rendelt tanulmányokat.

Legutóbb, szombaton az Átlátszó írta meg, hogy ezekre is kiírtak közbeszerzéseket:

  1. Császár-Komjádi uszoda felújítása: 3,46 milliárd forint. Nyertes a CS-K Projekt 2016. Konzorcium, melynek a tagjai az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.
  2. Akkreditációs központ tervezése és kivitelezése a Margitszigeten: 349,9 millió forint. Nyertes a Nyírépszer Hungária Kft.
  3. A Dagály uszoda körüli létesítmények tervezése, kivitelezése: 902,8 millió forint. Nyertes a Nyírépszer Hungária Kft.
  4. A Margitszigeti FINA Fesztivál létesítmények tervezése, kivitelezése: 348 millió forint. Nyertes az MHM Product Kft.
  5. A FINA Market I. Dagály uszoda körüli addicionális rendezvénytechnikai létesítmények tervezése és kivitelezése: 104 millió forint. Nyertes az MHM Product Kft.
  6. A balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezése, kivitelezése: 269,9 millió forint. Nyertes a Hanley Service Kft.
  7. Parkoló fejlesztése Balatonfüreden: 3,43 milliárd forint. Nyertes az önkormányzati tulajdonban lévő Gótika Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft., a beruházás költségét előzetesen 1,6 milliárdra becsülte a város önkormányzata.
  8. Szinkronúszás és felkészülési létesítmények tervezése és kivitelezése Budapesten: 4,89 milliárd forint. Nyertes a Penta Industry Kft.

Az mfor.hu azt is megírta, hogy a balatonfürdei parkolók létesítése a „Gótika” Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft. feladata, de az előzetesen becsült 1,6 milliárd forint helyett 3,4 milliárdért szerződött a kiíró a nyertes vállalkozóval.

Már most a tervezett költségvetés kb. négyszeresénél járunk, és még nincs 2017.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.