22 napos pénisznövelő tablettát és 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát vont ki a forgalomból a Nébih

Egészségügy
2016 december 13., 14:06

Három interneten rendelt étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, és a forgalmazóval szemben milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki.

Az interneten árusított étrend-kiegészítők célellenőrzésén

  1. a 22 napos pénisznövelő tablettát,
  2. a 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát és
  3. a 60 darabos ProCurves Plus étrend-kiegészítő tablettát

azért vonták ki a forgalomból, mert a termékeken olyan állításokat tüntettek fel, amilyen hatásokkal a készítmények nem rendelkezhetnek.

A Nébih közölte, hogy a termékek forgalmazója, a VitX Production Kft. az előírások ellenére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) nem jelentette be. Az étrend-kiegészítőkre vonatkozó speciális előírások szerint ezek a termékek az élelmiszerek kategóriába tartoznak, így az élelmiszerekre vonatkozó jogszabálynak is meg kell felelniük. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.