22 napos pénisznövelő tablettát és 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát vont ki a forgalomból a Nébih

Egészségügy
2016 december 13., 15:06

Három interneten rendelt étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, és a forgalmazóval szemben milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki.

Az interneten árusított étrend-kiegészítők célellenőrzésén

  1. a 22 napos pénisznövelő tablettát,
  2. a 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát és
  3. a 60 darabos ProCurves Plus étrend-kiegészítő tablettát

azért vonták ki a forgalomból, mert a termékeken olyan állításokat tüntettek fel, amilyen hatásokkal a készítmények nem rendelkezhetnek.

A Nébih közölte, hogy a termékek forgalmazója, a VitX Production Kft. az előírások ellenére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) nem jelentette be. Az étrend-kiegészítőkre vonatkozó speciális előírások szerint ezek a termékek az élelmiszerek kategóriába tartoznak, így az élelmiszerekre vonatkozó jogszabálynak is meg kell felelniük. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.