A magyar szállodák 93 százaléka nem talál munkaerőt

gazdaság
2016 december 13., 7:27
comments 235

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének reprezentatív felmérése szerint a szállodák 93 százaléka küzd munkaerőhiánnyal. Főleg takarítót, mosogatót, szakácsot, pincért és recepcióst nem találnak.

Leginkább a kivándorlás miatt van hiány, mivel az ágazati átlagkereset 25 százalékkal kisebb a nemzetgazdasági átlagnál. Nem is számítanak arra, hogy jövőre több munkaerő lesz, inkább azt remélik, a minimálbér-emelés itthon tartja a meglévő dolgozókat. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt