Kósa Lajos szerint csak zavarokat okozna, ha sikeres oktatási modelleket venne át az ország

oktatás
2016 december 13., 19:48
comments 232

A HírTV kérdezte meg a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy szerinte érdemes-e átvenni módszertani fogásokat olyan országoktól, amelyek a PISA-felmérésen jól szerepeltek. Mire Kósa Lajos úgy válaszolt, hogy

„ahol teljesen máshogy képzik a pedagógusokat, mint nálunk, ahol az oktatásnak az egész alapgondolata eltér a magyartól, egyes elemeket átvenni annyira lenne értelmes, mint Volkswagen Golfba betenni egy Ferrari adagolóját. Nem lesz jobb, viszont biztos zavarokat okoz.”


Igaz, a legutóbbi PISA-jelentés szerint még a Golf szintjét sem éri el a magyar oktatás színvonala.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt