Kövér László szerint a vallásszabadság része, hogy egy pap "kérlelhetetlen őszinteséggel mutathasson rá a nemzetet és a keresztény egyházainkat, értékeinket fenyegető veszélyekre és szélsőségekre, illetve az ezekkel szemben követendő magatartásra"

Idén Osztie Zoltán, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa kapta a Polgári Magyarországért Alapítvány díját, aminek átadóján Kövér László is beszélt. A házelnök szerint

"a vallásszabadság egyik mércéje éppen az, hogy egy lelkipásztor a legteljesebb szabadsággal, a Biblia tanításából kiindulva mindig kérlelhetetlen őszinteséggel mutathasson rá a nemzetet és a keresztény egyházainkat, értékeinket fenyegető veszélyekre és szélsőségekre, illetve az ezekkel szemben követendő magatartásra."

Kövér kijelentette, hogy azok követelik leginkább, hogy az egyházak ne szóljanak bele a közügyekbe, azok akarják kirekeszteni ezzel a társadalom jelentős hányadát a közügyek intézéséből, akiknek legfőbb jelszavaik a tolerancia és mások befogadása. A házelnök köszönetet mondott a díjazott 35 éves papi szolgálatáért.

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte: a társadalomban még mindig működik az a rossz reflex, hogy az egyház ne politizáljon. Ugyanakkor az egyház a hívők közössége, a politizálás pedig az ország javának szolgálata, és

"ki merészelné azt mondani, hogy a hívő ember ne szóljon bele az ország javáért folytatott munkába".

(MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.