Kutyapolitika: a japánoktól kapott akitával parádézott Putyin

külföld
2016 december 13., 19:46

Még december hetedikén készültek a képek, de csak most publikálták, amiken

Putyin japán újságírók előtt parádézik akita fajtájú kutyájával.

AFP PHOTO / SPUTNIK / Alexey DRUZHININ
photo_camera AFP PHOTO / SPUTNIK / Alexey DRUZHININ
AFP PHOTO / SPUTNIK / Alexey DRUZHININ
photo_camera AFP PHOTO / SPUTNIK / Alexey DRUZHININ

A nőstény ebet még 2012-ben kapta a japán kormánytól, ami most egy társat küldöt volna Jume mellé, de az orosz elnöki hivatal nem fogadta el az ajándékot.

"Sajnos, hallottuk az orosz féltől az elutasítást, és elszálltak reményeink, hogy egy vőlegénnyel ajándékozzuk meg az elnököt,"

írta Hagiuda Kojcsi japán parlamenti képviselő blogján. A japán miniszterelnök, Abe Sindzó és Vlagyimir Putyin december 15-16-án fog találkozni Japánban, hogy egyeztessenek a régóta tervezett közös haditengerészeti mentő kiképzőközpontról. Miután Oroszország annektálta a Krím félszigetet, megszakadtak a központról szóló tárgyalások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.