Venezuelában csak a kormánypárti éhezők kapnak ételsegélyt

külföld
2016 december 14., 13:16
comments 174

Legalábbis ezt jelentette az országból több szegény rászoruló, akiktől az olcsó olaj és a hiperinfláció miatt államcsődbe került szocialista mintagazdaság élelmezési programjában az ételt szétosztó kormányhoz hű szervezetek megtagadták az ételt azzal az indoklással, hogy nem az elhunyt Hugo Chavez és az ő politikáját folytató Maduro-kormány hívei.

Nicolas Maduro elnök kampányol május 31-én (Fotó: Juan Barreto / AFP)
photo_camera Nicolas Maduro elnök kampányol május 31-én (Fotó: Juan Barreto / AFP)

A létező szocializmusban tehát aki nincs a kormánnyal, az nyugodtan éhen dögölhet. És persze hogy ki van a kormánnyal, azt ilyenkor, amikor ennyire szűkösek az erőforrások, ők döntik el. (Mic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.