Bomba nyomait találták a májusban lezuhant egyiptomi gép áldozatain

külföld
2016 december 15., 15:43
comments 15

Robbanószer nyomait találták a május 19-én lezuhant EgyptAir-járat utasainak maradványain, jelentette be a katasztrófa körüményeit vizsgáló bizottság.

Az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Ugyanakkor a katasztrófa oka továbbra is ismeretlen, egyetlen egy terrorista csoport sem vállalt felelősséget a gépért.

A gép az eltűnése előtt nem adott le vészjelzést, de a fedélzeti adatrögzítőből hallani lehetett a pilóták megpróbálják eloltani a fedélzeten keletkezett tüzet. A tengerből kihalászott roncsok között is voltak olyan darabok, amelyeken kormot és olyan roncsolódásokat találtak, amelyeket erős hőhatás okozhatott.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS 804-es járata május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Az utasok többségükben egyiptomi és francia állampolgárok voltak. A gép roncsait és feketedobozait 3000 méter mélyen találták meg. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.