Bomba nyomait találták a májusban lezuhant egyiptomi gép áldozatain

2016 december 15., csütörtök 15:43
15

Robbanószer nyomait találták a május 19-én lezuhant EgyptAir-járat utasainak maradványain, jelentette be a katasztrófa körüményeit vizsgáló bizottság.

Az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Ugyanakkor a katasztrófa oka továbbra is ismeretlen, egyetlen egy terrorista csoport sem vállalt felelősséget a gépért.

Fotó: HO

A gép az eltűnése előtt nem adott le vészjelzést, de a fedélzeti adatrögzítőből hallani lehetett a pilóták megpróbálják eloltani a fedélzeten keletkezett tüzet. A tengerből kihalászott roncsok között is voltak olyan darabok, amelyeken kormot és olyan roncsolódásokat találtak, amelyeket erős hőhatás okozhatott.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS 804-es járata május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Az utasok többségükben egyiptomi és francia állampolgárok voltak. A gép roncsait és feketedobozait 3000 méter mélyen találták meg. (BBC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt