Idén már kilenc fogvatartott ölte meg magát a magyar börtönökben

bűnügy
2016 december 15., 06:06
comments 20

Évente nagyjából azonos számban követnek el öngyilkosságot a rabok a magyar börtönökben, ez nagyjából évente 5-9 főt jelent. A Népszava által kikért adatok szerint azonban 2016. mindenképpen rekordév, mert miután másfél hete két rab felakasztotta magát a szegedi Csillagban, 9-re emelkedett az idei szám. (Az egyik öngyilkos rab a balástyai rémként elhíresült sorozatgyilkos volt.)

2016-on kívül az utóbbi években 2011-ben volt ilyen magas ez a szám, 5 éve is 9 rab ölte mag magát. A legkevesebb öngyilkosság 2007-ben és 2015-ben volt, ezekben az években 5-5 esetet jegyeztek fel.

A Népszava szerint öngyilkosságot általában azok az elítéltek kísérelnek meg, akiket szabadulásuk után senki sem várt, kapcsolattartásuk rendezetlen, és hosszabb, akár életfogytig tartó ítélet miatt ülnek. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.