Egy interaktív darabbal kerülhetnek képbe a gyerekek a jogaikkal

jog
2016 december 15., 18:40

December 19-én mutatják be a Gödör Klubban a TASZ interaktív gyerekszíndarabját, amit fogyatékos és ép gyerekeknek rendeznek, hogy így tanuljanak a saját és egymás jogairól, az elfogadásról és az empátiáról.

A történet szerint Zoli robotnak egy hibája van, hogy nem működik rendesen a beszédchipje, ami problémát jelenthet neki egy Star Wars castingon. Zoli sok jó és rossz, szép és nehéz helyzeteket átélve végül megtalálja barátait, társát és helyét a világban, és elmeséli történetét a gyerekeknek.

link Forrás

Az interaktív gyerekelőadást a MONDO kártyajátékra építve Végh Zsolt (Aranyélet 2) rendezte, a főszereplője pedig Kálmánchelyi Zoltán. A kártyajátékot a TASZ a Csillagház Általános Iskolával közösen fejlesztette ki, azért, hogy a fizikai és lelki bántalmazásnak kiszolgáltatottabb, fogyatékos emberek felismerjék, ha jogaikat korlátozzák őket.

Az előadást elsősorban tíz éven felülieknek ajánlják. A program ingyenes, de biztos, ami biztos, érdemes regisztrálni a mondo@tasz.hu-n. Aki időben érkezik, még kakaózni is tud. Bővebben: mondo.tasz.hu