"Magyarország letette névjegyét Indonéziában"

gazdaság
2016 december 15., 09:42
comments 30

Orbán Viktor idei indonéziai látogatásán több megállapodást is kötöttek, energetikában, vízellátás korszerűsítésben, IT-szektorban, így egyre több magyar hozzáadott érték, mérnöki szaktudás jelenik meg az ázsiai piacokon, mondta az Eximbank vezérigazgatója csütörtökön az M1-en. Urbán Zoltán szerin

"Magyarország letette névjegyét Indonéziában."

Urbán emlékeztetett, hogy az indonéz villamos művek 20 turbinát vásárolt a GE-től, amiből 15 darab Veresegyházon készül. A 15 turbina kereskedelmi értéke több mint 400 millió dollár, ennek a hitelösszegét felezte meg az Eximbank és a kanadai exporthitel-ügynökség, a magyar finanszírozás 60 milliárd forintot körüli összeget tesz ki, a turbinaszállítás az idén több mint 27 milliárd forintot jelent a magyar GDP-ben, tette hozzá a vezérigazgató. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.