Trump a Vanity Fairről: Megy lefele, nagy baj, halott!

„Megnézte valaki a Vanity Fair magazin igazán gyenge számait? – tette fel a kérdést a Twitteren ma reggel az Egyesült Államok frissen megválasztott elnöke. – Megy lefele, nagy baj, halott! Grayson Carter, tehetségtelen, menni fog!”

Háttértörténet: a Vanity Fair és Trump évtizedek óta háborúskodik egymással; a főszerkesztő Graydon Carter szerint, akit Trump név szerint is említ a Twitter-posztban, annak idején azzal húzta ki nála a gyufát, hogy „tömpe ujjú vulgáriánusnak” nevezte a most megválasztott elnököt, és a kifejezés azóta Trump epitheton ornansává vált.

A magazin azóta sem kíméli Trumpot: étteremkritikusuk, Tina Nguyen nemrég Amerika feltehetően legrosszabb éttermének nevezte a Trump New York-i felhőkarcolójában működő éttermet, a Trump Grillt.

„Trump éttermének vonzereje ugyanabban rejlik, mint az elnökjelölté: olyan, mintha a gazdag szegény verziója lenne" – írta Nguyen.

A főszerkesztő Carter legutóbb a választások után vágott oda Trumpnak, mondván: csak Amerikában történhet meg, hogy olyasvalaki kapja meg a nukleáris rakéták indítókódját, akinek a személyzete elvette tőle a Twitter-accountját.

A @realDonaldTrump-on megjelenő Twitter-posztokat amúgy továbbra is Trump diktálja, de a csapata közlés előtt átnézi őket. (The Hill)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.