A fél világ kikészült ettől a kő-papír-olló-közvetítéstől

INTERNET
2016 december 16., 11:31
comments 145
photo_camera Valami irtózatos dolgot láthatott a tenyerében!

A kő-papír-olló Japánban annyira menő tévésportnak számít, hogy a legendás AKB48 együttes idén egy élőben ezrek, tévében milliók által nézett k-p-a tornával döntötte el, hogy ki legyen a következő nagylemezük első számú énekese.

Ehhez tudni kell, hogy az AKB48 a "világ legnagyobb együttese" címkével futtatja magát. A lánycsapat ugyanis nagyjából 150 tagból áll, akik öt alcsapatra bomlanak ügyesség és kor szerint. Ahogy öregszenek, úgy kerülnek át újabb és újabb alcsapatokba.

Az egészet Yasushi Akimoto producer találta ki, és a bizarrnak tűnő ötlet fényesen bevált. Hogy még különösebb legyen, az AKB48 specialitása, hogy van egy saját színházuk, ahol minden nap fellépnek, hogy szorosabb legyen a viszony a rajongókkal. Ők Japán kereskedelmileg legnépszerűbb együttese, 2016 szeptemberéig ebben a poszt-lemezes világban is sikerült 40 millió kislemezt eladniuk. Itt kanyarodunk vissza a kő-papír-ollóhoz: a torna célja az volt, hogy a szóbajöhető AKB48-tagok közül kiválasszák azt, aki a következő kislemezük énekese lesz.

Itt láthatod életed egyik legintenzívebb ötven-egynéhány másodpercét, vagyis az utolsó, döntő menetet.

link Forrás

Nekem igazából majdnem ennyire tetszett az a videó, amin a chilei AKB48-fanok tévé előtti reakciója látható:

link Forrás

És hogy jobban megértsd, mekkora volt itt a tét, ideraktam a legfrissebb AKB48-klipet. Hát ekkora királynő lesz a következőben a most győztes Tanabe Miku:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.