Agyonverte a kórházban a 87 éves beteget

Vádiratot nyújtott be a Fővárosi Főügyészség egy 69 éves férfival szemben, aki a IX. kerületi Merényi Gusztáv Kórházban agyonverte a szobatársát.

A vádirat szerint 2015. október 27-én vették fel a 87 éves sértettet, és helyezték el a abban a kórteremben, ahol a 67 éves vádlott is tartózkodott.

A vádlott az új szobatársról kialakult téves képzetei miatt körülbelül két órával később, a hajnali órákban az egyik ágy végéről leszerelt egy fémcsövet, és azzal megtámadta a mellette lévő ágyon alvó 87 éves beteget.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Sérüléseinek jellege, a sérülések nagy száma és súlyossága az átlagot lényegesen meghaladó szenvedéssel járt együtt.

A vádiratot az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtotta be.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.