Agyonverte a kórházban a 87 éves beteget

bűnügy
2016 december 16., 10:13

Vádiratot nyújtott be a Fővárosi Főügyészség egy 69 éves férfival szemben, aki a IX. kerületi Merényi Gusztáv Kórházban agyonverte a szobatársát.

A vádirat szerint 2015. október 27-én vették fel a 87 éves sértettet, és helyezték el a abban a kórteremben, ahol a 67 éves vádlott is tartózkodott.

A vádlott az új szobatársról kialakult téves képzetei miatt körülbelül két órával később, a hajnali órákban az egyik ágy végéről leszerelt egy fémcsövet, és azzal megtámadta a mellette lévő ágyon alvó 87 éves beteget.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Sérüléseinek jellege, a sérülések nagy száma és súlyossága az átlagot lényegesen meghaladó szenvedéssel járt együtt.

A vádiratot az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtotta be.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.