Vezércsel: Deutsch Tamás gyorsan lemondott az alelnökségéről a MOB-ban, mielőtt az megszűnt volna

2016 december 16., péntek 17:30
79

Deutsch Tamás a lemondásáról levélben tájékoztatta Borkai Zsolt MOB-elnököt. Erre reagálva Borkai elmondta, hogy természetesen elfogadta a fogyatékosok sportjáért felelős alelnök lemondását, akinek amúgy is megszűnt volna MOB-tagsága és az alelnöki pozíciója a január elsején hatályba lépő új sporttörvény értelmében. Ezért amúgy sem számoltak már Deusch munkájával.

Deutsch Tamás - fotó: Botos Tamás/444

Lemondó levelében Deutsch azt írta, hogy „MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak”. Szerinte a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. Majd hozzátette, hogy a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezetőkkel együtt kész mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

Borkai szerint Deutsch Tamásnak pont azért nem teszik az új alapszabály-tervezetet, mert azzal az ő tagsága is megszűnt. Majd hozzátette, hogy mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván Deutsch Tamásnak, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját pedig nagyon köszöni. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt