Megvan minden idők legsokoldalúbb magyar bűnözője, a rosszban sántikálás svájcibicskája

Íme az ember, aki mintha arra tette volna fel az életét, hogy egyesével kipróbálja az összes bűncselekményt a Btk-ban.

Ötvenéves, békési.

Két hétvégi házat és egy tanyát is vett "gazdálkodás céljából."

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint 2015. év őszén a betörők ellen „a tanya főépületének bejárati ajtaja melletti dugaljból a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamra ajtóra, valamint a padlásfeljáróra szerelt védőrácsaiba vezette”.

Tovább idézve az ügyészséget: a vádlott akkor, amikor az általa kiépített „védelmi rendszert” hálózati feszültség alá helyezte, tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet, de ebbe a lehetséges következménybe belenyugodott.

De nem csak ezt tette. Az egyik hétvégi házának kertjében a kukorica között saját részére vadkendert termesztett. Az általa termesztett kannabisz tartalmú növényi törmelékből több csomagban több,  mint 2 kilót rejtett el lakásának padlásán, illetve egyik hétvégi házánál.

A tavaszi házkutatásoknál nemcsak az eldugott drogot találták meg, hanem 3 átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több darab alkatrésznek felhasználható lőfegyver fődarabot, valamint összesen 495 darab különféle lőszert. Ezeket engedélyt nélkül tartotta.

A lőszereket különböző helyeken rejtegette: kerültek elő lőszerek a garázs falából, színből, tyúkólból, terménytároló tetejéről, de fotel kárpitja alól is.

Lefoglaltak továbbá 3 darab varsát is, amelyeket a vádlott a tanya közelében lévő Vargahossza csatornában helyezett el úgy, hogy halászati engedéllyel vagy állami halászjeggyel nem rendelkezett.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés bűntettének kísérletével, kábítószer birtoklásának bűntettével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint orvhalászat vétségével vádolja; az irányadó halmazati büntetési tételkeret 5 évtől 22 és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 1,3 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.