Rugós késsel kért pénzt az ingyenes WC-ért a balatonlellei budi útonállója

2016 december 16., 07:07
comments 40

Több rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy balatonlellei férfival szemben a Fonyódi Járási Ügyészség.

Az ittas vádlott még a balatoni csúcsszezonban, 2016. augusztusban, nappal a lellei vasútállomáson lévő – ingyenes - illemhely használatáért két személytől pénzt követelt. A sértettek a pénzátadást megtagadták, ezért a vádlott egy rugós késsel fenyegette meg őket. Az egyik közeli kereskedő felszólítására a vádlott a kést eldobta, azonban ezután még egy személytől - hasba rúgással fenyegetve – követelt pénzt.

A rendőrök a férfit rövid időn belül a helyszín közelében elfogták és előállították.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.